Rántott pulykamell párolt brokkolival
A zabkorpa használata zsemlemorzsa helyett jóval egészségesebbé teszi ezt az ételt. Fontos a pulykamell sütőzacskóban elkészítése a kevesebb olaj (kalória) használata miatt. A brokkoli kitűnő folsav-forrás, így az alábbi recept várandós anyukáknak is ízletes csemegeként szolgál.
Hozzávalók
10 dkg pulykamell filé
- 1 tojás
- liszt
- zabkorpa
- só, bors
- 300 gr brokkoli
- 1 evőkanál margarin
- olívaolaj a sütéshez
Elkészítés
A húst nagyon kevés olívaolajjal elkevert sóval, borssal kenjük meg klopfolás után. Ezután lisztben, tojásban, majd zabkorpában forgatjuk meg. Ezután az olívaolajon kisütjük.
A brokkolit óvatosan leöblítjük, majd pici vízben, margarinon megpároljuk. Párolás közben kevés vegetával ízesítjük.
Jó étvágyat!