Rántott pulykamell párolt brokkolival

A zabkorpa használata zsemlemorzsa helyett jóval egészségesebbé teszi ezt az ételt. Fontos a pulykamell sütőzacskóban elkészítése a kevesebb olaj (kalória) használata miatt. A brokkoli kitűnő folsav-forrás, így az alábbi recept várandós anyukáknak is ízletes csemegeként szolgál.

Hozzávalók

    10 dkg pulykamell filé
  • 1 tojás
  • liszt
  • zabkorpa
  • só, bors
  • 300 gr brokkoli
  • 1 evőkanál margarin
  • olívaolaj a sütéshez

Elkészítés

A húst nagyon kevés olívaolajjal elkevert sóval, borssal kenjük meg klopfolás után. Ezután lisztben, tojásban, majd zabkorpában forgatjuk meg. Ezután az olívaolajon kisütjük. A brokkolit óvatosan leöblítjük, majd pici vízben, margarinon megpároljuk. Párolás közben kevés vegetával ízesítjük.

Jó étvágyat!

Még több egészséges recept >>